Національне агентство сільського розвитку Молдови дослідило ефект від впровадження новітніх технологій вирощування полуниці. Про це розповів лідер програми розвитку сільської місцевості агентства Анатолій Фала під час вебінару на тему «Збереження продуктів», проведеного 14 квітня FAO, пише propozitsiya.com.
Агентство порівняло результати традиційних для країни технологій вирощування полуниці з більш сучасною. Традиційні технології були представлені двома сортами:
Сорт Корона висаджували власними саджанцями класу А густотою 500–550 рослин/сотку у відкритому ґрунті і мульчували соломою.
Сорт Мармелада вирощували з власних сіянців, висаджених густотою 500 рослин/сотку у теплиці і мульчували агроволокном.
Сучасні технології представляв сорт Альбіон, вирощений під затінювальною сіткою із сертифікованої фріго-розсади з густотою 600–700 рослин/сотку з мульчуванням агроволокном.
Сорт Мармелада дав у місцевих виробників 6–8 т/га, а ціна реалізації ягоди становила 86 євроцентів/кг. Корона давала врожай 8–10 т/га, а ціна реалізації становила 1,06 євро/кг. Урожайність Альбіону склала 10–12 т/га, а ціна реалізації — 1,38 євро/кг. Відповідно, виручка з гектара склала 6 тис., 9,5 тис. і 15,2 тис. євро.
Джерело: propozitsiya.com