В Україні подорожчало виробництво сільськогосподарської продукції. Про це свідчать дані Держстатистики. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на УкрАгроКонсалт.
За рік (січень 2019 року до січня 2018 року) виробляти сільгосппродукцію стало дорожче на 5,7%. Зокрема, витрати на виробництво продукції рослинного походження виросли на 4,3%, а тваринного – на 9,1%.
Також зросла вартість матеріально-технічних ресурсів промислового походження, споживаних сільським господарством. За рік – на 5,5%.
Додамо, що витрати на виробництво сільгосппродукції є однією зі складових собівартості м’яса. Але незважаючи на зростання витрат, українські підприємці пропонують споживачам доступні ціни на продукт. Сьогодні вартість м’яса в Україні нижче, ніж в більшості європейських країн.
Різниця в ціні між польською та українською курятиною становить 18%. Яловичина в Польщі коштує на 43% дорожче, ніж в Україні.
У минулому році курятина була м’ясом №1 в Україні за популярністю серед українців. Відзначимо, що цей вид м’яса на 100% забезпечується вітчизняними виробниками, найбільший з них – “Миронівський хлібопродукт”.
Джерело: propozitsiya.com