Міністерство охорони здоров’я України затвердило оновлені державні санітарні правила та норми щодо максимально допустимих рівнів окремих забруднювачів у харчових продуктах (наказ №1238 від 22 травня 2020 р.).
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на сайт Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА).
«Документ встановлює нові вимоги до вмісту нітратів, свинцю, ртуті, мікотоксинів, металів тощо у продуктах харчування.
Нові правила адаптовано до вимог ЄС — Регламенту ЄС №1881/2006. Наказ №1238 набуває чинності через 6 місяців із дня його офіційного опублікування, за винятком окремих показників, для яких встановлено додатковий 3-річний перехідний період», — уточнили в організації.
Із 4 лютого 2021 р. в Україні діятимуть норми, які довели свою безпечність, ефективність та діють в Європі вже більше 14 років.
Джерело: propozitsiya.com