Ще минулого тижня українські виробники активно підвищували відпускні ціни на цибулю, але сьогодні вони знову змушені їх знизити. Основною причиною ситуації стало різке падіння продажів у даному сегменті.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на delo.ua.
Так, минулого тижня більшість оптових компаній скоротили закупівлі цибулі, вважаючи підвищення відпускних цін у даному сегменті необґрунтованим.
Сьогодні виробники цибулі знизили ціни на свою продукцію до 23-26 грн/кг, що в середньому на 10% дешевше, ніж тижнем раніше.
Ще однією причиною понижувального цінового тренду в даному сегменті стала якість цибулі.
«Через постійні перебої з електроенергією, якість даної продукції почала стрімко погіршуватися. Більшість виробників ухвалили рішення знизити відпускні ціни, щоб швидше продати наявні обсяги ріпчастої цибулі й не витрачатися на подальше зберігання даної продукції, яке цього сезону обходиться українським фермерам дуже дорого», — зазначають аналітики.
Але, попри зниження відпускних цін, на сьогодні цибуля в Україні пропонується до продажу в середньому у 2,6 раза дорожче, ніж за аналогічний період минулого року.
При цьому більшість ключових гравців ринку не виключають, що відпускні ціни в даному сегменті можуть стрімко зрости, особливо у весняний період. Свою думку вони аргументують тим, що запаси цибулі в українських господарствах стрімко скорочуються.
Джерело: propozitsiya.com