Півтора місяці цього літа видалися дуже спекотними. За оцінкою експертів, була чи не найсильніша посуха за 10 років. Складними для виноградарів були й попередні два роки — від серйозних сезонів дощів, які просто заливали все, до знову ж таки, потім тривалої посухи.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на допис на facebook сторінці SHABO.
Шабському теруару пощастило — він розташований між Дністровським лиманом та морем, тому має підживлення з глибоких пластів ґрунту.
«Невіддільним та важливим елементом є і комплексний підхід наших виноградарів. Вчасне глибоке розпушування ґрунту восени після збору врожаю, щоб лоза встигла накопичити достатню кількість вологи, насититись усіма необхідними елементами, сезоні зелені роботи щодо видалення листя в зоні ґрон, обламування зайвих пагонів, зменшення навантаження на лозу (регулювання врожаю) тощо. Наша робота має багато важливих складових. І щоденна увага та повага до лози й допомагає пережити нам усі складнощі та досягти відповідних результатів. Усе заради відмінного врожаю, який ми отримуємо для створення видатних вин», — розповіли в SHABO.
У цьому році команда SHABO зібрала близько 5,5 тисяч тонн винограду.
«Тому сьогодні про найкращу винагороду. Ту, яку нам продовжує давати наша українська земля.
Ми ж продовжуватимемо віддячувати їй, плекати її та радіти кожному дню з нею. Та робитимемо далі все від нас залежне, щоб зберегти унікальність її теруару, цей дар до пляшки вина на вашому столі», — запевнили виноградарі.
Джерело: propozitsiya.com