У селі Бутове, що в Зарічненському районі на Рівненщині, Василь Крупко вирощує картоплю під соломою. Цей формат висадки в нього поки що експериментальний.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на golos.com.
«Ранньою весною насіннєву картоплю розклав на неораній землі рівномірними симетричними рядами, а зверху накрив торішньою соломою. Весь час дбав, щоб покриття не понівечив вітер, та чекав сходів», — розповів фермер.
Василь Іванович відвів для досліду сотку. На стадії сходів експеримент виявився успішним — з малесеньких насіннєвих бульб з’явилися добротні пагони.
«Від самого початку я припустився кількох помилок: посадив картоплю запізно, використав замало соломи. Тепер зрозумів, що за такою технологією потрібно садити щойно зійде сніг. Під соломою бульби не бояться приморозків, але часу для сходів знадобиться більше. Укривати треба дещо більшим та рівномірнішим шаром, ніж це зробив я.
Бо так можливо уникнути бур’янів. Також обиратиму надалі ділянку ретельніше — без ямок. І збирати врожай буде легко — просто зняти солому. А що вродить, побачу восени», — каже Василь Крупко.
Джерело: propozitsiya.com