У Китаї пробують замінити коров’яче молоко бамбуковим

Згідно з недавнім дослідженням Китайського національного дослідницького центру бамбука, харчовий склад пагонів рослини (зокрема, вміст білка) надзвичайно «подібний до коров’ячого молока».

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на допис в telegram каналі Агро Інноваційний Клуб.

У спробі продемонструвати, як рослини бамбука можуть бути альтернативою звичайним харчових продуктів, дослідники говорять, що пагони бамбука багаті на сім незамінних амінокислот, вуглеводи (головним чином клітковину), залізо та вітаміни, і мають низький вміст жиру, що робить їх цінним джерелом харчування.

За їхніми даними, бамбук здійснює антиоксидантну та протимікробну дію, забезпечує профілактику ожиріння та діабету. 

До того ж бамбук – одна з найбільш швидкозростаючих рослин на планеті.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *