У Німеччині почали вирощувати кавуни та дині. Це стало можливим через зміни клімату та правильному підбору сортів. Баштанні культури ростуть на 6 га, які продають як місцевий преміум продукт.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на FreshPlaza.
«Це був довгий процес. Ми їздили до Іспанії, серед інших місць, щоб подивитися на сорти безпосередньо на місці, розпочали польові випробування і тепер знайшли сорти, які справді добре ростуть у Німеччині», — розповів Тобіас Холдеррієт, представник компанії, що вирощує кавуни та дині.
Німецькі міні- або десертні кавуни достигають після закінчення сезону іспанських. Вони продаються під назвою Rote Liebe (Червона любов).
«Вирощування на півдні Німеччини, особливо в Баден-Вюртемберзі, має величезні переваги перед міжнародною торгівлею з точки зору стійкості», — зауважив Тобіас Холдеррієт.
Завдяки вітчизняному німецькому виробництву потреби роздрібної торгівлі продовольством задовольняється швидше та точніше, що також економить транспортні витрати.
Джерело: propozitsiya.com