ТОВ «Бердичівський пивоварний завод» за участю науковців відділу біохімії хмелю і пива та біотехнології Інституту сільського господарства НААН України розробив та розпочав виробництво нового оригінального сорту пива Бердичівське Пшеничне Gold. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на сайт Національної академії аграрних наук.
Пиво виготовлене зі світлого ячмінного солоду, пшениці та з додаванням натуральної сировини: апельсинової цедри та коріандру.
Охмеління проведено спеціальним сортом хмелю Ксанта, що має унікальний склад гірких речовин, ефірної олії та ксантогумолу, який використовується як для надання гіркоти, так і аромату. Утворює в пиві дивовижний букет благородної пікантної гіркоти. Має насичений пряно-квітковий і цитрусовий аромат, що домінує з солодкими тонами тропіків.
«Використання сорту хмелю Ксанта з запропонованими елементами технологічних рішень в пивоварінні дозволяє створити нові сорти та стилі пива, розширити асортимент продукції, покращити його якість і безпечність, підвищити вміст в пиві біологічно активних речовин хмелю та збагатити його енергостимулюючими та імуннопідтримуючими компонентами», — розповідає завідувачка відділу біохімії хмелю і пива та біотехнології Інституту сільського господарства Полісся НААН Лідія Проценко.
Джерело: propozitsiya.com