Пандемія настільки підстьобнула попит на цукор, що це здивувало навіть провідних глобальних трейдерів.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на bloomberg.com.
Навіть коли ресторани, кінотеатри і стадіони були закриті, люди продовжували їсти цукор. Божевілля в сегменті домашньої випічки, необгрунтоване накопичення запасів і призвело до того, що світовий попит в минулому сезоні показав непогані результати.
Більш того, за словами директора австралійського дослідника Green Pool Commodity Specialists Тома Макніла, споживання має зрости до рекордного рівня за підсумками маркетингового сезону, який розпочався в жовтні.
Аналітики відзначають, що споживання цукру неймовірно складно виміряти. Green Pool, який в якийсь момент очікував, що попит впаде на 1 млн т, тепер бачить зниження всього на 100 тис. т. За оцінками ED & F Man Holdings Ltd., попит, імовірно, впав максимум на 1% в порівнянні з попереднім прогнозом на 2%.
З відновленням економіки і появою вакцини попит на цукор відновлюється. В результаті ф’ючерси на солодкий продукт, що торгуються в Нью-Йорку, вже виросли більш ніж на 70% після пандемічний мінімумів у квітні.
Ймовірно, що зараз споживання збільшиться на 2% після падіння вперше за 40 років. Деякі компанії прогнозують зростання на 0,9-1%.
Безумовно, криза ще не закінчилася. Багато країн Європи нещодавно перейшли на третю ізоляцію. Причому споживання в ЄС вже кілька років знижується.
Проте, заходи стимулювання допомагають підвищити попит на цукор. За даними галузевої групи Unica, в Бразилії програма державної підтримки допомогла місцевим підприємствам продати на 4,6% більше вітчизняного цукру з січня по листопад минулого року в порівнянні з роком раніше. Це сталося після десятиліття низьких або навіть негативних темпів зростання.
Джерело: propozitsiya.com