Артишок: головне — не масовість виробництва, а системний підхід покупця до нового продукту

Артишок в Україні — новий напрям вирощування сільськогосподарської нішевої культури, який лише набуває популярності. Щоправда, це культура не для агрохолдингів та великих підприємств. В Україні артишоком займаються малі фермерські господарства, одноосібники, сімейні ферми та домогосподарства.

Артишок — багаторічна трав’яниста рослина, що дає урожай 3-5 років у теплій європейській частині та Азії. Чим довше росте, тим більший врожай. В умовах українського клімату є загроза вимерзання, тож необхідно в перший рік зібрати максимальний урожай.

«Якщо говорити народними словами, то візуально можна сказати, що артишок — це великий будяк з гострими колючками та багатьма лікарськими властивостями. Щодо площ, я думаю, що його 5-6 га, максимум 8 га на всю Україну», — розповів AgroPortal.ua генеральний директор ТОВ «АВ ЛІХТ» Василь Поліщук.

За його словами, артишок — це однозначно кулінарний делікатес у всьому світі. В українських дорогих ресторанах завжди є страви з цього овочу, в супермаркетах артишок продається уже десятки років, але, на жаль, імпортований.

Джерело: agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *