Зберегти і примножити. На Галичині збирають новий врожай ружі та розширюють плантацію

На Львівщині цвіте чайна троянда, тому на крафтовій сироварні «Гарбузовий рай», що у селі Мильчиці, стартував сезон тертої ружі — перші літри автентичного галицького продукту вже готові до споживання.

Примітка. Терта ружа — це конфітюр із троянди сорту Rosa rugosa (троянда зморшкувата).

Ігор Рева та Соломія Братах займаються сироварінням уже 8 років, а також виробляють трояндовий конфітюр. Вони мають власну плантацію ружі у 2 га. На осінь планують закласти ще гектар. А далі з масштабуванням є проблема, адже з кожним роком все складніше знайти сезонних працівників.

«Спочатку ми терли ружу для себе. У нашому регіоні є традиція на різдвяні свята пекти пампухи з цим конфітюром. Тому вирішили посадити декілька кущів троянди для власних потреб. З часом наш конфітюр почав «розходитися» по друзям та знайомим. Тоді ми вирішили, що це дуже класна традиція, і ми можемо долучитися до її відновлення. З того моменту почали їздити по віддалених селах у пошуках потрібних нам сортів Rosa rugosa», — розповідає у прямому ефірі в Instagram Соломія Братах. 

Джерело: agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *