В Україні станом на 1 листопада 2022 року зареєстровано 354 підприємства, які займаються переробкою молока, виробництвом масла та сирів, що на 43 менше (-11%), ніж на 1 листопада 2021 року.
Такі дані оприлюднила Державна служба статистики, повідомляє Telegram-канал UA-82,5.
Експерти зазначають, у даних зібрані докупи як потужні підприємства, так і маленькі цехи, що є не зовсім доречним без вказування обсягів виробництва. Загалом в Україні підприємств, які можна впевнено назвати «молочний завод», не більше 100 одиниць.
«Відповідно до офіційної інформації, найбільше річне кількісне зниження спостерігалось у Харківський, Дніпропетровській областях та Києві. При цьому є приклади незначного збільшення кількості профільних підприємств у Житомирській, Львівській, Рівненській, Закарпатській та Сумській областях», — додають спеціалісти.
Водночас найбільша кількість операторів на 1 листопада 2022 року зафіксована у Києві, Вінницькій, Львівській та Полтавській областях. Найменша — у Луганській та Чернівецькій.
Джерело: agroportal.ua