Пропозиція свинини не встигає за попитом

Галузь свинарства не виробляє необхідного обсягу продукції. В Україні попит на свинину перевищує пропозицію, а щодо сала — й поготів.

Про це розповів експерт і практик галузі Артур Лоза в інтерв’ю GrowHow.

На його думку, вітчизняне промислове свинарство здатне наростити обсяги виробництва. 

«За нашими оцінками, максимальне споживання свинини в новітній історії України досягало майже мільйона тонн (960-990 тис. т), а виробництво становило 750-765 тис. т. Так сталося, що в новому тисячолітті пропозиція ніяк не встигає за попитом», — уточнив Артур Лоза. 

Він підкреслив, що така ситуація складається попри те, що свинина належить до переліку елітних продуктів порівняно з дешевшою курятиною. 

«До речі, така тенденція помітна й на міжнародному ринку. В усьому світі й у нас зменшується кількість свиней у присадибних господарствах. Людей, які хочуть займатися свинарством, чистити гноївку, стає дедалі менше. Тому в цьому сегменті не очікуємо суттєвого сплеску», — підсумував експерт. 

Джерело: agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *