Український виробник картоплі під брендом BESTPOTATO, в наступному році планує запустити власний переробний завод.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на inventure.com.ua.
Костянтин Сарнацький, Business Lead & CEO Potato Agro, зазначив, що це буде першим або одним із перших заводів із виробництва картоплі фрі в Україні.
За його словами, поки плани щодо заводу стримуються ситуацією, пов’язаною з поширенням коронавірусу: якщо на виробничі процеси карантинні заходи практично не вплинули, то стратегічні цілі зазнали коригування.
Він також додав, що необхідно організувати будівництво, знайти фахівців, а всі зв’язки практично закриті.
Костянтин Сарнацький повідомив, що зараз компанія поставляє за форвардним контрактом картоплю для переробки на чіпси. Під це задіяно 400 га полів. Ще стільки ж відведено під картоплю універсальних сортів, яка може перероблятися на фрі.
У компанії планують в наступному році збільшити загальну площу під картоплею до більш 1000 га. В цілому в планах Potato Agro — нарощувати земельний банк на 40-50% щорічно.
Джерело: propozitsiya.com