Українські фахівці адаптували китайську технологію по вирощуванню перлів. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на AgroPortal.
Взятися за адаптацію китайською технологією вирішили в Херсонському державному аграрному університеті. Для цього протягом шести останніх місяців фахівці університету проводили детальні дослідження. В якості пілотного проекту було відібрано близько ста “жемчужниц” двох відмінних видів.
Фахівці відзначають: у природі лише одна зі ста устриць в результаті здатна створити перлину. А для збору дорогоцінного врожаю необхідно чекати не менше трьох років. Штучною водойми дають не тільки більше перлів, а й “працюють” швидше: зібрати перші перлини там можна буде вже навесні цього року.
Співробітники університету вважають: китайську технологію можна буде запатентувати в Україні – після удосконалення. Однак до цього її необхідно ретельно відпрацювати на декількох видах молюсків, які проживають в місцевих водах.
Джерело: propozitsiya.com