В Україні рекордними темпами зростає сфера громадського харчування, а якість ресторанної їжі тепер іноді навіть краща, ніж в аналогічних закладах у Європі, пише журнал НВ. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на інформаційне агентство «НВ STYLE».
“Ринок громадського харчування у 2018-му збільшився на 21,3%”, – говорить Олександр Соколов, гендиректор компанії Pro-Consulting. Хоча всього лише три роки тому динаміка була негативною. Тепер же сумарний обіг громадського харчування у країні, за оцінками експерта, становить $681,41 млн.
“Лише в Києві за останній рік з’явилося 215 нових закладів. Це рекорд”, – захоплюється темпами зростання вітчизняної ресторанної індустрії Ольга Насонова, засновник компанії Ресторанний консалтинг.
Підрахунки Pro-Consulting показують, що за підсумками минулого року в Україні працювало 48 тис. точок громадського харчування, з яких на частку Києва припало 17% (близько 8,2 тис.).
На глобальному сервісі Trip Advisor, де мандрівники залишають свої відгуки з приводу відвіданих ними місць, іноземці не скупляться на компліменти вітчизняним закладам.
Український гастроблогер Ольга Карі, яка відвідує ресторани по всьому світу, готова підтвердити їхню думку: в останні роки вітчизняні ресторани навчилися готувати на рівні пристойних закладів за кордоном.
Джерело: propozitsiya.com