Україна відкрила 85 ринків збуту агропродукції в 2018 р

Про це інформує Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

«У зв’язку з абсолютними обсягами торгівлі за десять останніх років, Україні вдалося досягти прориву в експорті продукції тваринництва за певними товарними позиціями. А в минулому році відбулося розширення географії експортних поставок продукції нашої держави і збільшення кількості підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження», – зазначив глава Держспоживслужби Володимир Лапа.

У 2018 році Україна відкрила ринки збуту:

  • Албанії (м’ясо птиці);
  • Республіки Гана (м’ясо птиці);
  • Республіки Македонія (молочна продукція, комбікорм), Королівства Марокко (м’ясо птиці, яєчні продукти);
  • ОАЕ (живі вівці та кози, добовий молодняк домашньої птиці, жива птиця, інкубаційні яйця);
  • Республіки Сербія (яйця і яєчні продукти);
  • Республіки Таджикистан (м’ясо, м’ясні і молочні продукти, риба, рибопродукти, сировина тваринного походження, корми рослинного походження);
  • Туніской Республіки (м’ясо птиці);
  • Туреччини (свіже, охолоджене, заморожене м’ясо в тушах, м’ясо обвалки великої рогатої худоби);
  • Чорногорія (яйця і яєчні продукти) та інші.

306 українських підприємництва мають право експорту в країни ЄС, в тому числі 126 виробників харчових продуктів (м’ясо птиці, риби, меду, яєць, молочної продукції). У 2018 році було розроблено та погоджено 20 міжнародних сертифікатів на експорт і 24 сертифікату на імпорт тварин і продуктів тваринного походження.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *