Про це інформує Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
«У зв’язку з абсолютними обсягами торгівлі за десять останніх років, Україні вдалося досягти прориву в експорті продукції тваринництва за певними товарними позиціями. А в минулому році відбулося розширення географії експортних поставок продукції нашої держави і збільшення кількості підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження», – зазначив глава Держспоживслужби Володимир Лапа.
У 2018 році Україна відкрила ринки збуту:
- Албанії (м’ясо птиці);
- Республіки Гана (м’ясо птиці);
- Республіки Македонія (молочна продукція, комбікорм), Королівства Марокко (м’ясо птиці, яєчні продукти);
- ОАЕ (живі вівці та кози, добовий молодняк домашньої птиці, жива птиця, інкубаційні яйця);
- Республіки Сербія (яйця і яєчні продукти);
- Республіки Таджикистан (м’ясо, м’ясні і молочні продукти, риба, рибопродукти, сировина тваринного походження, корми рослинного походження);
- Туніской Республіки (м’ясо птиці);
- Туреччини (свіже, охолоджене, заморожене м’ясо в тушах, м’ясо обвалки великої рогатої худоби);
- Чорногорія (яйця і яєчні продукти) та інші.
306 українських підприємництва мають право експорту в країни ЄС, в тому числі 126 виробників харчових продуктів (м’ясо птиці, риби, меду, яєць, молочної продукції). У 2018 році було розроблено та погоджено 20 міжнародних сертифікатів на експорт і 24 сертифікату на імпорт тварин і продуктів тваринного походження.
Джерело: propozitsiya.com