Головна страва світлого свята Великодня – смачна й оригінальна паска. І досить часто для приготування смаколиків для святкового столу господині шукають нові рецепти. Експерти компанії «Добродія» зібрали п’ять рецептів незвичайних і корисних пасок із вівсяних пластівців, які дуже легко приготувати.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на пресреліз «Добродія».
Супершвидка вівсяна паска в мікрохвильовці
Інгредієнти:
70 г вівсяних пластівців
50 мл молока
1 яйце
40 г меду
50 г сухофруктів
50 г горіхів
50 г цукатів
50 г вареного згущеного молока
Приготування
До вівсяних пластівців додайте молоко, подрібнені сухофрукти, горіхи і мед, яйце. Все ретельно перемішайте, дайте настоятись і викладіть у форму. Випікайте паску в мікрохвильовці приблизно 2-3 хвилини.
Готову паску остудіть, змастіть зверху вареним згущеним молоком, прикрасьте нарізаними цукатами. Можна використовувати традиційний білковий крем і присипку.
Паска за Дюканом
Інгредієнти:
вівсяні пластівці – 4 ст.л
яйця – 3 шт
розпушувач – 5 г
цукрозамінник – 10 г
сухе знежирене молоко – 7 ст.л
кукурудзяний крохмаль – 20 г
сухі дріжджі – 4 г
молоко знежирене – 2 ст.л
яєчний білок – 1 шт
ваніль – на смак
Приготування:
Для приготування опари до дріжджів додайте цукрозамінник, а потім — тепле знежирене молоко. Перемішайте до однорідної консистенції.
Покладіть сухе молоко, знову перемішайте.
Відставте у тепле місце на 10 хвилин.
У глибокій мисці збийте виделкою 2 яйця та 1 жовток (близько 2 хвилин).
Додайте всі сипучі компоненти (крім дріжджів), перемішайте.
Залийте опару, цукрозамінник та молоко. Перемішайте та одразу поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 30-35 хв. Щоб тісто не витікало з форми, посипте дно крохмалем.
Для помадки збийте білки до густої консистенції та покрийте нею вершечки паски.
Паска з вівсянки з сухофруктами
Інгредієнти:
варене згущене молоко – 200 г
вівсяні пластівці – 70 г
молоко – 50 мл
сухофрукти – 50 г
фундук (або на ваш смак) – 50 г
цукати – 50 г
мед – 40 г
одне яйце.
Приготування:
Швидко робимо тісто: поміщаємо вівсяні пластівці в посуд, туди ж вливаємо молоко, кладемо яйце, все разом перемішуємо.
Подрібнюємо, порізавши на шматочки інжир (будь-які інші сухофрукти), подрібнюємо горіхи і додаємо в загальну масу.
Також додаємо мед.
Всі разом перемішуємо. Масу кладемо в форму для приготування паски.
Крім звичайної форми підійдуть невеликі форми для кексів, в які можна розкласти тісто.
Готуємо, поставивши в мікрохвильову піч при низькій потужності – 3-4 хвилини.
Промащуємо зовні вареним згущеним молоком і красиво оформляємо, присипаючи з усіх боків горішками.
Веганська паска без глютену у рожевій глазурі на малиновому соку
Інгредієнти:
¾ склянки цільнозернового рисового борошна
¼ склянки вівсянки чи вівсяного борошна (без глютену)
¼ склянки кокосової стружки
¼ склянки кокосового цукру
1 ч. л розпушувача
¼ склянки кукурудзяної олії (чи будь-якої іншої без запаху)
¼ склянки мигдалевого молока
¼ склянки апельсинового соку
1 ст. л меленого насіння льону
1 велика морква
1 середній банан
½ склянки світлих родзинок
1 жменя волоських горіхів
1 жменя гарбузового насіння
1 ст. л кориці
½ ст. л сухого імбиру
Приготування:
Розігріваємо духовку до 175 С.
Подрібнену в блендері вівсянку змішуємо з борошном і кокосовою стружкою, додаємо цукор, розпушувач і спеції.
Натираємо моркву, розминаємо виделкою банан.
З’єднуємо всі рідкі інгредієнти: олію, сік, молоко. Сюди ж додаємо насіння льону та виливаємо в суху суміш.
Додаємо родзинки, горіхи, гарбузове насіння, добре перемішуємо та складаємо у форму для випікання, змащену олією. Діаметр форми – 90 мм, заввишки – 110 мм. Важливо дотримуватися цих розмірів, адже безглютенові паски досить примхливі у випіканні.
Випікаємо приблизно 50 хвилин.
Вкрити рожевою веганською глазур’ю. Щоб її приготувати, візьміть 55 г цукрової пудри, додайте 1,5 ст. л соку малини та збийте до однорідної консистенції.
Вівсяно-кокосова паска
Інгредієнти:
вівсянка (перемолоти до стану борошна) – 150 г
кокосова стружка – 50 г
яблучне пюре – 110 г
молоко нежирне – 100 мл
вода – 100 мл
сухе молоко – 30 г
яйця – 4 шт
родзинки і цукати на смак
розпушувач і сода на кінчику ножа
домашній сир – 100 г
банан – 0,5 шт
полуниця – 3 шт
мак
Приготування:
Змішуємо усі складові, окрім білків у тісто.
Білки збиваємо у піну та обережно вводимо у густу масу. Ретельно перемішуємо.
Розкладаємо у форми (форму заповнюємо повністю – ця пасочка не підніметься високо). Випікаємо 40 хв при 180 градусах.
Робимо вершечок – змішуємо у блендері домашній нежирний сир, банан та полуницю до стану однорідної маси. Викладаємо на вистиглу паску, посипаємо маком. Зберігаємо у холодильнику.