Уже кілька років на Київщині фермер вирощує імбир, але війна внесла свої корективи: довелося збільшити посівні площі під житом та пшеницею, а також розширити насадження чуфи. Якщо в господарстві встигнуть справитися зі стратегічно важливими нині культурами, традиційно висадять й імбир. Завдяки прохолодній весні час для цього ще є.
Про експерименти з вирощуванням імбиру AgroPortal.ua розповів співзасновник екогосподи «Оселя Благості» Юрій Осадчий.
Каже, що з посадковим матеріалом особливих проблем не має, імбиру вдосталь і на базарах, і в магазинах. Головне — уважно до нього придивлятись.
«Є різний імбир, але я тільки на базарах його купую. Потрібно уважно придивлятись, шукати ті корінчики, на яких видно брунечки. Як у картоплі є вічка, з яких ростимуть пагінці, так само є вони у імбиру», — ділиться досвідом Юрій Осадчий.
Джерело: agroportal.ua