Шведська компанія з виробництва рослинних олій AAK оголосила про випуск замінника какао-масла (CBS). Запатентована сполука CBS на рослинній основі, що дає змогу використовувати до 15% інгредієнтів какао для смаку какао, CEBES Choco 15 від AAK також не містить трансжирних кислот (ТЖК).
Про це повідомляють в компанії AAK, пише Oils&Fats International.
В АКК відмічають, що хоч використання CBS для створення шоколадних компаундів може значно знизити витрати на рецептуру таких продуктів як кондитерські батончики і випічка, більшість варіантів на ринку представляли проблеми з цвітінням і сенсорними якостями, якщо кількість інгредієнтів какао перевищувала 5%.
«Вартість стає дедалі важливішим фактором для споживачів, але смак залишається основним критерієм під час ухвалення рішення щодо купівлі шоколадних кондитерських виробів», — зазначає глобальний директор AAK з шоколаду та кондитерських жирів Луїс Парра.
Джерело: agroportal.ua