Львівщина лідирує серед областей України у виробництві овочів урожаю 2023 року, зібравши на кінець першого тижня серпня 151,2 тис. тонн продукції. Такий обсяг зібрано з площі 10 тис. га, що становить 23% до всієї посівної площі овочів урожаю поточного року.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на допис на facebook сторінці Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА.
Площі посіву овочевих культур в області у поточному році по всіх категоріях господарств склали 43,5 тис. га (101 % до минулого року).
В структурі площ 65% займають основні культури борщового набору, а саме: капуста – 34,4%, морква – 10,6%, цибуля – 10,1%, буряк столовий – 9,9%. Площі їх посіву збільшились від 2 до 9 відсотків, зокрема: цибулі – на 8,9 % ( площа посіву 4,4 тис. га), капусти на 2,6% (15тис. га), моркви на 1,9% (4,6 тис. га). Салатні та зелені овочі займають 35%, з яких збільшені площі помідорів на 2,3%, гарбузів на 8,2%, перцю стручкового на 8,4%, горошку зеленого на 6,4%.
«Аграрії Львівщини з розумінням підійшли до подолання кризових у виробництві овочів наслідків внаслідок затоплення і окупації ряду областей, збільшивши посівні площі від 2 до 9% по окремих борщових і салатних культурах. На збільшення обсягів зібраних овочів також вплинула реалізація в області регіональної програми по відшкодуванню вартості високорепродукційного сертифікованого насіння, оскільки посів такого насіння забезпечує на 20-30% більшу врожайність», – прокоментувала Тетяна Гетьман, директорка департаменту.
Джерело: propozitsiya.com