В Україні за останні 10 років популярність спаржі, або ж аспарагуса, зростає. І хоча українському ринку ще далеко до обсягів європейського, площі під культурою збільшуються завдяки зростаючому попиту.
Учасники ринку зазначають, що протягом 5 років посіви спаржі збільшилися приблизно у три рази — до 100-120 га. Проте точні офіційні дані відсутні, оскільки складно порахувати тих виробників, у яких площі стартують від декількох соток до 1-2 га.
Марта Багрій, співвласниця ФГ «Кашицький» (4,5 га під спаржею відкритого ґрунту, Львівська область)
Якщо рахувати виробників, які зареєстровані й працюють у промислових масштабах, то в Україні під спаржею приблизно 100 га, не рахуючи дрібних виробників, у яких 20 соток чи пів гектара, тоді як у тій же Німеччині — понад 1000 га.
Джерело: agroportal.ua