За інформацією аналітиків, в Україні зберігається тенденція повільного зниження цін на моркву. Наразі ціни на моркву формуються в проміжку від 8 до 10 грн/кг, що за поточним курсом дорівнює всього 20 центам США.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на EastFruit.
Потрібно зазначити, що зберегти моркву до травня можуть далеко не всі виробники. Традиційно в Україні моркву вважали одним із найскладніших для тривалого зберігання базових овочів. Тому ціни на моркву найчастіше зростають саме наприкінці квітня – травні. Наприкінці травня ціни, як правило, стабілізуються або знижуються в міру надходження на ринок ранньої моркви нового врожаю.
Однак цього сезону пропозиція моркви зростає й учасники ринку не виключають подальшого падіння цін, як це було 2020 року. Водночас поки що невідомо, наскільки фермерам неокупованих і деокупованих південних регіонів України вдалося відновити вирощування ранніх овочів. І саме від цього залежатимуть перспективи відновлення цін у травні.
Україна поки що не здійснює масштабного експорту моркви, попри порівняно низькі ціни, через проблеми з якістю та відсутність досвіду в цій сфері. Для багатьох фермерів вирощування моркви минулого сезону стало першим подібним досвідом.
Джерело: propozitsiya.com