ОВК Полтавщини в наступному році можуть збільшити площі під зрошуванням

У Полтавській області налічується понад 50 тис гектарів зрошувальних земель. Проте через застарілість меліоративної мережі, у 2023 році було полито лише близько 7 тис гектарів. Із них майже 100% зрошено завдяки організаціям водокористувачів, яких в області створено вже 6.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на допис в telegram каналі USAID АГРО.

За оцінками організацій водокористувачів, вже у 2025 році вони могли б зрошувати біля 10 тис га. Це обговорювали учора на зустрічі представників Програми USAID АГРО, очільників ОВК та голови Полтавської обласної військової адміністрації.

Зокрема, представник ОВК «Градизська» зауважив, що Держводагенство досі не передало об’єкти меліоративної інфраструктури, як того вимагає Закон України «Про організації водокористувачів». Через це ОВК не може почати модернізацію зрошувальної інфраструктури та претендувати на гранти.

Водночас в області є й вагомі досягнення. Зокрема ОВК «Квітучі лани», яка забезпечує зрошення полів, на яких вирощується органічна продукція, стала другою в Україні організацією, яка отримала у власність об’єкти меліоративної мережі. А завдяки допомозі від Програми USAID АГРО, ОВК «Квітучі лани» зможе вдвічі збільшити площу поливу та підвищити обсяги виробництва органічної продукції на 20-35%, а також утричі зменшити вартість подачі води для зрошення.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *