Свинина дешевшає через сезонне зниження попиту

Ціни на свиней забійних кондицій послабилися у середині жовтня.

Про це говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України».

«Негативна цінова динаміка, що почалася у кінці першої декади жовтня, продовжилася і в середині місяця. Так, за результатами торгів минулого тижня більшість товарних партій живця свиней реалізовували по 53-55 грн/кг. Хоча подекуди лунали пропозиції як за вищою, так і за нижчою на 1 грн/кг ціною, середньозважена ринкова позначка тяжіла до 55 грн/кг. Це на 3,8 грн/кг, або 6,5% нижче, ніж тижнем раніше», — уточнили фахівці.

Одним із основних чинників, який, на думку частини заготівельників, вплинув на цінову ситуацію, є сезонне коливання попиту та пропозиції. Так, традиційно зі зниженням температур темпи приросту живою маси свиней відновились, а споживча активність дещо знижується із сезонною переорієнтацією на альтернативні види білка (гриби, риба, домашня птиця) та підготовкою до опалювального сезону.

Водночас інші оператори, навпаки, констатують, що торгівля йде відносно стабільно та планово, тож передумов для зниження цін не бачать, хоча більшість операторів уникають прогнозів щодо подальших цінових коливань до початку активної фази торгів.

Джерело: agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *