Житомирщина є лідером по виробництву меду і різноманітної продукції бджільництва. Про це повідомляється на сайті Житомирської ОДА. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Житомирьку ОДА.
«За інформацією департаменту агропромислового розвитку та економічної політики облдержадміністрації всі пджологосподарства регіону виробляють до 8 тис. т меду на рік. Житомирщина є лідером по виробництву меду та різноманітної продукції бджільництва», – наголошується в повідомленні.
У повідомленні вказується, що середня продуктивність пасік в Житомирській області – 41 кг продукції з бджолосім’ї. По Україні цей показник не вище 24 кг.
До інформації за підсумками січня-червня 2019 року експорт продукції аграрного сектора України досяг $10,3 млрд, що на $1,6 млрд більше (або на 18,6%) у порівнянні з аналогічним періодом 2018 р.
Джерело: propozitsiya.com