Альона Вєткіна — господиня з Вінницької області, яка за допомогою звичайної сушильної машини та власної фантазії готує унікальні healthy-солодощі. Рецептів не приховує, та з радістю ділиться ними з іншими, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Вінниця.ОК”
Солодощі Альони унікальні тим, що абсолютно не містять цукру, натомість мають багато вітамінів.
Завдяки звичайній сушарці господиня з овочів може зробити вишукані спеції, а з цитрусових – корисні чипси. Рецепти усіх смаколиків унікальні, а страви іноді навіть лікують.
Жінка розповідає, що вдале поєднання може перетворити звичайні фрукти та овочі на ефективні ліки. Приміром, якщо до меду додати малини чи куркуми – він замінить антибіотики.
“Я сушу пастилу з глоду. Глід нормалізує тиск. Малина та ожина зміцнюють імунітет. Щоб зробити основу для корисних солодощів, потрібно кілька хвилин.”
— розповідає пані Альона.
Солодощі Альони можна куштувати навіть хворим на діабет. Жінка блендером збиває бланшировані яблука, додає пророщений ячмінь, банан та столову ложку меду. Усе це перемішує та заливає у форму й – до сушарки. За 12 годин виймає звідти корисну та смачну пастилу.
“Цю пастилу можуть їсти люди з діабетом, бо вона готується на яблучному пюре з додаванням таких інгредієнтів, як малина, ожина, смородина, банан, або груша, сливка.”
— пояснює господиня.
Також, жінка готує чипси овочів та цитрусових. А топінамбур вона називає плодом молодості:
“Він корисний для підшлункової залози – допомагає відновити гормони для перетравлювання їжі, у ньому також міститься незамінний кремній. Для суглобів теж дуже корисний.”
В холодну пору року, панацеєю від застуди називає сушену малину, обліпиху з медом чи мед із куркумою:
“Це замість антибіотика. Горло болить – ложечку взяла, і стало краще.”
Із сушених помідорів чи баклажанів, за її словами, вийдуть чудові приправи для страв. Смачну пастилу робить із ківі, буряка, топінамбура та мікрогріну.
“Головне – не боятися експериментувати”,
— переконана господиня.
Джерело: news.agro-center.com.ua