2020 рік стане найтеплішим за всю історію метеорологічних спостережень

В наступному році середня температура на планеті, скоріше за все, встановить новий рекорд. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на британське видання The Guardian.

Як вважають у британській Метеорологічній службі, в році, що почався, середня температура на планеті більш ніж на 1,1°С перевищить показники доіндустріальної епохи. Цей прогноз базується на тенденції останніх років, коли середня температура була більш ніж на градус вищою, ніж у доіндустріальну еру і несла, як кажуть метеорологи, чіткий відбиток антропогенного глобального потепління.

І це при тому, що наступного року не очікується явища Ель-Ніньйо, яке вносить суттєвий вклад у підвищення температури. «В роки, коли Ель-Ніньйо не спостерігається, чіткіше видно вплив парникового ефекту і можна будувати точніші прогнози антропогенного потепління», – говорить керівник відділу довгострокових прогнозів Метеорологічної служби професор Адам Скайфе.

Температура на планеті вже піднялася більше ніж на градус порівняно з 2 половиною 19 ст. А наступного року, як очікується, вона буде вищою на 1,11°С (загальна оцінка знаходиться в межах від 0,99 до 1,23°С). За підвищення глобальної температури більш ніж на 1,5°С порівняно з 2 половиною 19 ст., як вважають вчені, клімат планети зазнає незворотних змін. А якщо нинішня тенденція збережеться, це трапиться в найближчі 20 років.

Переклав Богдан Малиновський, [email protected]

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *