До країн Європейського Союзу мають право експортувати продукцію 333 українських підприємства, з яких 153 підприємств-виробників продукції для споживання людиною, 180 — підприємств-виробників нехарчової продукції.
Повідомила т.в.о. Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко під час презентації результатів роботи за 2019 рік, яка відбулась 20 лютого 2020 року.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на consumer.gov.ua.
За її словами, із зазначеної кількості підприємств-виробників продукції для споживання людиною більшість (72 підприємства) мають право експорту до ЄС меду, 27 — рибних продуктів, 22 — молочних продуктів, 17 — равликів живих охолоджених, 8 — м’яса птиці та м’ясних продуктів, 4 — яєць та яєчних продуктів, по одному — кишкової сировини та колагену.
«Україна на сьогодні є однією із найбільших виробників та експортерів сільськогосподарської продукції. Ми виробляємо практично всі товарні позиції тваринницької та рослинницької продукції, яка експортується на міжнародні ринки, і вона викликає довіру у закордонних споживачів», — повідомила Ольга Шевченко.
Джерело: propozitsiya.com