Аналітики підвищили оцінку виробництва зерна в Україні на 2021/22 МР

У своїх проміжних прогнозах аналітики підвищили оцінку виробництва зернових і зернобобових культур в Україні в 2021/22 МР до 75,6 млн тонн. 

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на apk-inform.com.

Даний показник на 2% перевищує червневу оцінку аналітиків (73,8 млн тонн) і на 16% — результат врожаю в 2020 р. (64,9 млн тонн).
Так, валовий збір пшениці в Україні в поточному сезоні оцінюється в 28,3 млн тонн (+14% до показника 2020/21 МР, +4% до червневої оцінки), ячменю — 8 млн тонн (+5%; +0,5%) і кукурудзи — 36,2 млн тонн (+22%; +2%).

«Прогноз виробництва зернових в Україні був збільшений на підставі високих показників врожайності ранніх зернових, згідно з оперативними даними з полів. Але не слід забувати про погодний фактор. Сильні зливи, які пройшли на території України, стримують збирання врожаю, а також викликали локальне вилягання посівів, що ускладнює процес збору пшениці та ячменю, і може призвести до збільшення втрат. Що стосується збільшення оцінки виробництва кукурудзи, то сформовані погодні умови і достатня кількість вологи в ґрунті сприяють зростанню і розвитку її посівів, і, можливо, в 2021 р. українським аграріям вдасться зібрати новий рекордний урожай», — пояснила аналітик АПК-Інформ Вікторія Рожко.

При цьому, за її словами, на сьогоднішній день поки складно оцінювати якісні характеристики зерна врожаю-2021. Адже, якщо на території України продовжаться зливи, то це може відбитися на якості зерна, а саме на показниках вологості, вмісту білка і клейковини, а також викликати розвиток згубної мікрофлори.

«На даний момент є різна інформація щодо якості пшениці: деякі аграрії повідомляють про високу якість зерна нового врожаю, інші — про недостатній рівень клейковини зернової і вважають, що в цьому сезоні буде більше фуражу, ніж продовольчої сировини. Так що робити якісь оцінки з даного питання поки рано», — підсумувала аналітик АПК-Інформ.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *