З давніх-давен кукурудзу використовували в своєму харчовому раціоні багато народів світу. Ще майя, інки та ацтеки робили з цієї рослини борошно та олію.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на пресреліз ТМ «Добродія».
Нині з неї виготовляють різноманітні продукти: кукурудзяні каші, солоні і солодкі пластівці, снеки, палички тощо.
Зупинимось на корисних властивостях кукурудзяних пластівців. Адже відомо, що вони вважаються надзвичайно важливими для підтримки здорового самопочуття, оскільки містять багато вітамінів, мінералів та клітковину: залізо, калій, цинк, хром, кобальт, мідь, магній, натрій, а також вітаміни А, Е, РР, Н та інші.
В кукурудзяних пластівцях також присутня клітковина, яка здатна покращувати травлення та стимулювати діяльність шлунково-кишкового тракту.
А ще у складі кукурудзяних пластівців є глутамінова кислота, яка прискорює обмінні процеси мозку та покращує пам’ять. Тому їх рекомендують у якості швидких та калорійних сніданків для школярів.
Пектини у складі пластівців захищають організм від утворення пухлин, а крохмаль бере участь у зміцненні м’язової тканини та нервових клітин. Тож, ними можна спокійно поласувати на сніданок, що забезпечить заряд енергії для роботи або тренування та нормальну роботу процесу травлення.
І наостанок, кукурудзяні пластівці багаті на амінокислоти, одна з яких – триптофан, що трансформується в організмі в гормон серотонін. А він, як відомо, відповідає за гарний настрій та позитивні емоції людини.
Джерело: propozitsiya.com