Нові технології дозволять скоротити вуглецевий слід сільського господарства, одночасно підтримуючи стійкість, прибутковість і продуктивність ферм.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на cikavosti.com.
Вчені з Аргонської національної лабораторії Міністерства енергетики США взяли участь у дослідженні, яке показало, що інновації в технологіях і сільськогосподарській практиці можуть зменшити до 70% викидів парникових газів при виробництві зерна протягом наступних 15 років.
Дослідники запропонували комбінацію заходів, поміж яких застосування цифровізації в сільському господарстві, генетична зміна культур, використання мікроорганізмів і електрифікації.
Команда використовувала модель GREET для моделювання впровадження нових технологій при виробництві зерна. Це єдиний у своєму роді аналітичний інструмент життєвого циклу, який нині використовується в усьому світі.
Дослідження дає уявлення про використання нових підходів до зниження кількості викидів і пропонує точки входу для державних і приватних інвесторів.
«У нашому дослідженні підкреслюється важливість доведеного підходу до вирішення кліматичної кризи — скорочення викидів в сільському господарстві й максимізації накопичення вуглецю в ґрунті. Практики, що сприяють накопиченню вуглецю в ґрунті, стають все більш популярними. Якщо ми доповнимо їх розробкою і застосуванням технологій скорочення викидів, це стане великим кроком на шляху до чистого виробництва», — розповів провідний автор дослідження Ден Нортруп.
Джерело: propozitsiya.com