Ціни на кукурудзу, пшеницю та соняшник зростають: ринок залишається активним

Ринок зернових і олійних культур в Україні продовжує демонструвати зростання цін. Попит як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках залишається високим, що підтримує тенденцію до подорожчання.  

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на допис в telegram каналі SPIKE BROKERS.

Кукурудза дорожчає, попри збільшення пропозиції

Ціни на кукурудзу за тиждень зросли в середньому на 8-10 доларів. Високий попит не дав збільшенню пропозиції стримати ріст вартості. В українських портах кукурудзу продавали по 229-232 $/т на умовах DAP, а на західному кордоні – по 214-216 €/т FCA.  

Активніше почали торгувати й кукурудзою нового врожаю. В портах її ціна становить 204-206 $/т.  

Попит на пшеницю підтримує високі ціни

Внутрішній ринок пшениці також демонструє зростання. Дефіцит продовольчої пшениці обмежує пропозицію, що сприяє подорожчанню. Крім того, через зростання вартості кукурудзи дорожчає і фуражне зерно.  

На європейському ринку попит на фуражну пшеницю нового врожаю також зростає. Для Німеччини ціни сягають 216–219 €/т DAP, для Нідерландів – 212–215 €/т DAP.  

Соняшник дорожчає на тлі зростання цін на олію

За останній тиждень вартість соняшникової олії на світових ринках зросла на 25 доларів, що спричинило підвищення цін на соняшник в Україні. Попри зміцнення гривні, вартість сировини зросла на 600-800 грн/т. Фермери стримують продажі, що також впливає на ринок.  

Соняшникова олія на спотовому ринку торгувалася в діапазоні 1140-1145 $/т DAP порт, а гранульований шрот – 230-235 $/т. Водночас переробники активно укладають контракти на новий врожай, пропонуючи 550 $/т за соняшник з 46% вмістом олії.  

Соя: попит є, але ціни майже не зростають

Обмежена пропозиція сої спричинила незначне зростання цін. Однак покупці не готові платити більше, оскільки світові котирування залишаються низькими.  

Ринок залишається динамічним, а тенденції подальшого зростання цін залежать від попиту та світової кон’юнктури.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *