Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the gd-rating-system domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/koppst/htdocs/koppst.kr.ua/wp-includes/functions.php on line 6121
Дефіцит світового балансу цукру збільшиться майже до 3 млн т | ► КОППСТ

Дефіцит світового балансу цукру збільшиться майже до 3 млн т

Згідно з оновленою червневою прогнозною оцінкою Міжнародної організації по цукру (ISO) очікуваний дефіцит світового балансу цукру в сезоні 2023/24 (жовтень-вересень) може становити 2,95 млн т, порівняно з 0,689 млн т прогнозованими раніше в лютому.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Укрцукор.

Фундаментальним фактором, що вплинув на перегляд світового балансу цукру, стало зниження прогнозної оцінки загальносвітового обсягу виробництва цукру в сезоні 2023/24 до 179,3 млн т, порівняно з 179,7 млн т раніше в лютому, за рахунок очікуваного зниження обсягу виробництва цукру в Таїланді (-2,25 млн т до рівня минулого сезону 2022/23), Індії (-1,10 млн т) та Мексиці (-0,58 млн т).

При цьому виробництво цукру в сезоні 2023/24 має перевищить рівень попереднього сезону 2022/23 на 1,52 млн т в основному за рахунок збільшення виробництва у Бразилії (+1,04 млн т), Китаї (+0,98 млн т) та ЄС (+0,91 млн т).

Оцінка світового споживання цукру в сезоні 2023/24 збільшилася до рівня 182,2 млн т, порівняно з 180,4 млн т, прогнозованими раніше в лютому.

Щодо світової торгівлі у сезоні 2023/24, то її обсяги були переглянуті у бік збільшення. Експорт оцінюється в 65,4 млн т, у порівнянні з лютневою оцінкою 67,1 млн т, тобто на 1,7 млн т менше, тоді як імпортний попит оцінюється в 66,8 млн т, що на 0,6 млн т менше. Логістичні труднощі у бразильських портах залишатимуться стримуючим чинником подальшого збільшення торгівлі.

Перегляд світового балансу цукру в поточному сезоні стане одним із факторів тиску на світові ціни на цукор у 2024 році, при цьому можливі зміни погодних умов експортні обмеження та політика провідних країн-виробників цукру щодо коригування частки виробництва етанолу будуть додатковими факторами, що впливатимуть на світові ціни на цукор у поточному році, які, на думку міжнародних аналітиків, можуть скоригуватися до кінця поточного року.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *