Держпродспоживслужба збільшить кількість лабораторій з перевірки картоплі

Держпродспоживслужба розширить перелік лабораторій, у яких здійснюються дослідження карантинних організмів у картоплі вітчизняних виробників, повідомила голова відомства Владислава Магалецька.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на proagro.com.ua.

Як наголосили у ДПСС, збільшення кількості лабораторій допоможе українським виробникам картоплі наростити експорт. Зараз дослідження за повним переліком карантинних організмів проводяться лише в Житомирській та Чернігівській лабораторіях. Є домовленість про посилення лабораторій ще у Херсонській, Львівській, Волинській та Тернопільській областях.

«Ми вже робимо все залежне від Держпродспоживслужби, й надалі максимально сприятимемо експорту продукції українських виробників», — зазначила Владислава Магалецька.

Голова служби розповіла що в Україні зростає кількість ділянок, які є вільними від карантинних організмів. Фахівці зафіксували, що з 2018 по 2020 рік вдвічі була збільшена площа ділянок — місць вирощування промислової картоплі, вільних від шкідливих організмів. Так, у 2018 році в Україні було 37 таких ділянок площею 1036,5 га, а в 2020 році — вже 65 ділянок площею 2181,8 га.

Значно покращились й показники, які стосуються поширення карантинних організмів, щодо яких встановлено карантинний режим. Це картопляна міль, площа зараження зменшилась вдвічі, рак картоплі, бура гниль та золотиста картопляна нематода. Завдяки проведеним заходам по всіх цих організмах у 2020 році відбулось часткове скасування карантинних режимів.

 

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *