Український шоколад та кондитерські вироби відомі далеко за межами нашої країни. Завдяки експортним поставкам, куштувати ці продукти мають можливість жителі багатьох країн. Компанія UFEB склала динаміку кондитерського ринку України за підсумками 2018/2017 р.р. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Ukrainian Food Export Board (UFEB).
Виробництво, імпорт та експорт кондитерських виробів за 2017/2018 р.р.
- Виробництво кондитерських виробів з цукру склало – 186.7 тис. тон (+3.8%), на експорт було відправлено – 85.1 тис. тон (+6.8%), імпорт цієї продукції склав – 44.6 тис. тон (+20.1%).
- Виробництво шоколадних виробів склало – 208.2 тис. тон (+15%), експорт склав – 63.4 тис. тон (+3.7%), імпорт склав – 27.8 тис. тон (+30.4%).
- Хлібобулочних виробів було вироблено – 1481 тис. тон (+13.2%), експорт цієї продукції склав – 104.1 тис. тон (+3.4%), імпорт склав – 56.9 тис. тон (+28.9%).
Джерело: propozitsiya.com