Для продовольчої безпеки країни держкомпанія запускає виробництво борошна на чотирьох заводах

Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) запускає виробництво борошна на чотирьох власних підприємствах для забезпечення попиту на внутрішньому ринку в період карантину.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на УНІАН.

“ДПЗКУ готова до роботи над забезпеченням продовольчої безпеки країни у період карантину та боротьби з COVID-19. 

Вже цього тижня ДПЗКУ запустить виробництво борошна на чотирьох власних підприємствах у Житомирській, Львівській, Сумській та Тернопільській областях для забезпечення поточного попиту на внутрішньому ринку. 
У квітні корпорація планує виробити близько 15 тис. тонн готової продукції”, – йдеться у повідомленні. 

У прес-службі уточнили, що в активи ДПЗКУ входять 10 борошномельних підприємств у 7 регіонах України загальною виробничою потужністю 1000 тонн готової продукції на добу, все обладнання технічно справне і готове до безперебійної роботи. 

У разі необхідності, корпорація готова до одночасного запуску всіх своїх виробничих потужностей. 

Також повідомляється, що запаси продовольчої пшениці на елеваторах ДПЗКУ становлять понад 100 тис. тонн, чого вистачить для максимального завантаження всіх борошномельних підприємств корпорації протягом трьох місяців. 

“Запасів продовольчої пшениці на елеваторах корпорації достатньо для забезпечення безперебійних поставок борошна на внутрішній ринок на початку червня, тобто до початку надходження зерна нового врожаю, яке вже частково закуплено в рамках нашої форвардної програми”, – наводяться в повідомленні слова директора комерційного департаменту ДПЗКУ Івана Мащенка.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *