На Дніпропетровщині зростають площі під картоплею на поливі. Водночас в інших регіонах площі під картоплею у промислових виробників зменшуються, а на присадибних ділянках – зростають, розповів провідний технолог насіннєвої компанії Олексій Олабін.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Украгроконсалт.
«Підводячи підсумки сезону-2022, технолог Solana нагадав, що промисловими картоплярськими підприємствами було скорочено виробничі площі на 36% і розширено площі в домогосподарствах, – йдеться у повідомленні. – Змінилася і сама географія вирощування культури. Так, Україна втратила Херсонщину, яка хоча й не була лідером у картоплярстві, проте забезпечувала ранньою картоплею всю державу ще й непогано експортувала. Її місце залишається вакантним. А от Дніпропетровщина активно нарощує виробничі площі, які до того ж забезпечені зрошенням, що дозволяє уникати кліматичних проблем і демонструвати гарні врожаї та гідну якість продукту».
За підрахунками Олексія Олабіна, потреба в картоплі в сезоні-2023 року за найоптимістичнішим сценарієм становитиме 2,78 млн тонн. Із цієї кількості потреби міського населення (70%) – 1,94 млн тонн.
За даними Мінагрополітики, у сезоні-2022 Україна зібрала 11,9 млн тонн.
Джерело: propozitsiya.com