Доказів передачі китайського коронавірусу SARS-CoV, що викликає захворювання COVID-19, через продукти харчування немає.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на прес-службу МЕРТ з посиланням на дослідження Європейського органу з безпеки харчових продуктів (EFSA).
“Поки немає свідчень про те, що харчові продукти можуть бути джерелом або шляхом передачі вірусу.
Такі висновки зроблені представниками EFSA за результатами вивчення досвіду спалахів споріднених вірусних захворювань (SARS-CoV і MERS-CoV)”, — йдеться в повідомленні.
Водночас у міністерстві підкреслюють, що дотримання гігієнічних вимог при поводженні з харчовими продуктами є основою для забезпечення їх безпеки як для виробників і закладів громадського харчування, так і для споживачів.
Джерело: propozitsiya.com