Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the gd-rating-system domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/koppst/htdocs/koppst.kr.ua/wp-includes/functions.php on line 6121
Хлібзаводу з Кропивницька вигідніше купляти борошно в сусідній області | ► КОППСТ

Хлібзаводу з Кропивницька вигідніше купляти борошно в сусідній області

Кропивницький хлібзавод купує борошно для випікання хліба у Дніпропетровській області, а не у Кіровоградській. На Кіровоградщині є десять виробників борошна у промислових обсягах. Його якість не влаштовує, є вимоги й до ціни, розповіла директорка хлібозаводу Владлена Паренкова.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Суспільне.

На Кропивницькому хлібозаводі щодня випікають 17 тонн хліба. Борошно купують у Дніпропетровській області. Директорка хлібозаводу пояснила чим не влаштовує борошно з Кіровоградщини.

«Борошна достатньо, але воно незадовільної якості. По-перше, рівень клейковини і білизни. Також ми працюємо без домішок. Дуже важко зараз знайти в Україні виробника, який працює без домішок. Ми не можемо переналаштовувати виробництво кожен раз під сировину».

Говорить, крім якості борошна, зважає на ціну, влаштовує – від 10 до 11,5 тисяч гривень за тонну.

«Для того, щоб не було підвищення ціни на хліб у півтора або два рази, я маю влазити у коридор собівартості, який у мене є».

Керівниця департаменту агропромислового розвитку Валерія Фурманова знає, що кропивницький хлібозавод закуповує сировину не у місцевих виробників. Вплинути на це не може.

«Це договірні відносини між двома приватними підприємствами. Так, є виробники Кіровоградської області, але можливо у них там є нюанси з обсягами, або вже є договори з іншими покупцями, або якість борошна не зовсім та, що потрібна для випікання вищого ґатунку хлібобулочних виробів».

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *