Хмельницьку кутю внесли до гастрономічної енциклопедії України: слідом за борщем

Рецепт різдвяної куті, який традиційно готують на Хмельниччині, потрапив до списку страв гастрономічної спадщини України.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на kh.znaj.ua.

Повідомили в Українському центрі культурних досліджень, де наразі розробляють першу українську енциклопедію «Гастроспадщина України: традиції гостинності та культура приготування страв». До неї вже увійшло більше 50 страв із різних куточків нашої країни. Почесне місце зайняла і легендарна кутя з Хмельниччини.

Інгредієнти:

  • пшениця товчена — 0,5 кілограму;
  • вода — 3 літри;
  • мак — 300 грамів;
  • мед — 200 грамів;
  • родзинки — 100 грамів;
  • халва — 200 грамів;
  • горіхи — 200 грамів ;
  • цукати — 100 грамів;
  • цукор — 100 грамів.

Приготування:

Спочатку необхідно зварити чищену пшеницю до готовності.

Далі — кип’ятимо воду додаємо до неї пшеницю. Додаємо мед, цукор, халву, попередньо пропарені родзинки, також просмажені горіхи, потертий в макітрі мак.

Все ретельно перемішуємо, даємо трішки настоятися.

Перед подачею на стіл посипаємо кутю цукатами.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *