Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the gd-rating-system domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/koppst/htdocs/koppst.kr.ua/wp-includes/functions.php on line 6121
Хмельницьку кутю внесли до гастрономічної енциклопедії України: слідом за борщем | ► КОППСТ

Хмельницьку кутю внесли до гастрономічної енциклопедії України: слідом за борщем

Рецепт різдвяної куті, який традиційно готують на Хмельниччині, потрапив до списку страв гастрономічної спадщини України.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на kh.znaj.ua.

Повідомили в Українському центрі культурних досліджень, де наразі розробляють першу українську енциклопедію «Гастроспадщина України: традиції гостинності та культура приготування страв». До неї вже увійшло більше 50 страв із різних куточків нашої країни. Почесне місце зайняла і легендарна кутя з Хмельниччини.

Інгредієнти:

  • пшениця товчена — 0,5 кілограму;
  • вода — 3 літри;
  • мак — 300 грамів;
  • мед — 200 грамів;
  • родзинки — 100 грамів;
  • халва — 200 грамів;
  • горіхи — 200 грамів ;
  • цукати — 100 грамів;
  • цукор — 100 грамів.

Приготування:

Спочатку необхідно зварити чищену пшеницю до готовності.

Далі — кип’ятимо воду додаємо до неї пшеницю. Додаємо мед, цукор, халву, попередньо пропарені родзинки, також просмажені горіхи, потертий в макітрі мак.

Все ретельно перемішуємо, даємо трішки настоятися.

Перед подачею на стіл посипаємо кутю цукатами.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *