Ми всі знаємо, що рослини ростуть за рахунок поглинання з ґрунту потрібних їм мінеральних речовин. Ґрунт поступово виснажується, і, якщо фермер хоче отримати хороший урожай, то йому необхідні добрива. Ще ми знаємо, що найкращі й дружні до екології добрива — це органічні.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на pro-consulting.ua.
А з чого виходять органічні добрива? Правильно, з усілякої органіки: відходів життєдіяльності сільськогосподарських тварин, залишків агровиробництва, харчових відходів. Тобто існує попит на екологічно чисті добрива і величезна кількість сировини, з якої ці добрива можна зробити.
Між цими полюсами і ховається прекрасна бізнес-ідея — налагодити випуск органічних добрив.
Якщо ж відразу пірнати у вир бізнесу боязно, можна піти еволюційним шляхом дрібними кроками. Так вчинили, наприклад, Юрій Поляков та Ірина Миронова, засновники проекту «Львівський хробороб».
Як можна зрозуміти з назви, Юрій та Ірина вирощують черв’яків. Черв’яки переробляють органічні відходи в гумус. Спочатку засновники ставилися до свого проекту як до хобі, вкладаючи в його розвитку всього по 50 доларів в місяць і витрачаючи на догляд за підопічними по годині в день.
Однак, поступово справа набула комерційний оберт: гумус стали купувати тепличні господарства для добрив, а самих хробаків реалізовували рибалкам на наживку через спеціалізовані магазини.
Зараз у «хроборобів» понад 60-ти черв’ячних сімей і далекосяжні плани з розвитку бізнесу. Зокрема, у них є намір інтегрувати підприємство по переробці органіки в міську інфраструктуру, що допоможе перетворити відходи їжі що, в достатку, генеруються міським населенням, в цінну сировину для екологічно чистого добрива.
Джерело: propozitsiya.com