У 2019 році найбільше зросли в ціні овочі борщового набору. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на tsn.ua.
Торік найбільше подорожчала цибуля — у 5,4 рази. Крім того, від серпня до грудня цінові рекорди била картопля. У минулому році суттєво подорожчав хліб — у середньому на 12–14%.
“Водночас у грудні українці дешевше на 10–15%, ніж в аналогічний період торік, могли купити ікру та червону рибу. Це пов’язано зі зміцненням гривні. Більшість виробників отримали надприбутки. Тому перед святами вирішили знизити ціни, щоб продати більше”, — каже голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко.
За словами експерта, у цьому році саме овочі борщового набору можуть також вирости у ціні. Справа у тому, що точно не відомо, скільки продукції виробляють фермери, що тримають у сховищах, скільки овочів споживають українці.
Олексій Дорошенко прогнозує, що у 2020-му дешевшатимуть курячі яйця та пшоно.
Джерело: propozitsiya.com