Шведська компанія Veg of Lund під брендом DUG презентувала «картопляне молоко». Бренд створено в партнерстві з професором Євою Торнберг з Лундського університету (Швеція). Виробництво молока з картоплі набагато ефективніше, ніж такі відомі компоненти рослинного молока як мигдаль, овес та рис.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на vegnews.com.
До складу нового рослинного «молока», крім картоплі, входить гороховий білок, рапсова олія та клітковина цикорію. Продукт збагачений вітамінами, включно з B12. Напій не містить сої, глютену і цукру, і був розроблений як універсальний продукт, який можна використовувати в кулінарії і випічці. І навіть DUG піниться так само, як і коров’яче молоко, що робить його доброю альтернативою для латте.
Використання картоплі як основного компонента напою, дає значну економію землі та води, порівняно з поширеними рослинними аналогами. Так, картопля потребує вдвічі менше землі, ніж овес, і в 56 разів менше води, ніж мигдаль.
«У нас вийшов хороший продукт, яким ми пишаємося, — сказав генеральний директор Veg of Lund Томас Оландер. — Наш вибір взяти картоплю в якості основи означає, що у нас вийшов суперекологічний напій. Картопля взагалі не вимагає великих витрат на вирощування, що робить її суперекологічною культурою в порівнянні з іншими, такими як соя, мигдаль або овес. Не кажучи вже про молочні продукти».
Джерело: propozitsiya.com