Китайські вчені створили м’ясо з одноклітинних організмів, яке підвищує імунітет

Гонконзька біотехнологічна компанія Geb Impact Technology отримала грант від уряду на вирощування мікроводоростей для виготовлення м’яса та морепродуктів на рослинній основі.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на newfood.media.

Кошти від Гонконгського фонду інновацій та технологій (ITF) будуть спрямовані на підтримку проєкту з розробки передової технології ферментації з використанням мікроводоростей для створення рослинних альтернатив м’яса.

Як повідомляє стартап, будуть культивувати штам одноклітинних водоростей евглена (еuglena).

Раніше компанія розробила Chlorella vulgaris та Haematococcus Pluvialis для застосування в рослинній косметиці.

Проєкт у розмірі 2 мільйони гонконгських доларів (приблизно $257 тис.) зосереджений на водоростях евглена завдяки унікальному вмісту білку, бета-глюкану, ейкозапентаєнової кислоти (ЕРА) та докозагексаєнової кислоти (DHA).

Крім того, цей штам є природним джерелом полісахаридної клітковини, яка активує імунні клітини та покращує стійкість до вірусних та бактеріальних інфекцій.

Додатковою перевагою є те, що мікроводорості не містять основних алергенів та не є ГМО, що робить їх придатним інгредієнтом для розвитку альтернативних білків.

Команда вже успішно виготовила суху біомасу з еuglena із вмістом білка понад 50%, повідомив Джеймс Чанг, засновник та генеральний директор компанії.

Поряд з цим, Чанг заявив, що Geb Impact Tehnоlogy приєднався до програми інкубатора для стартапів на рослинній основі від міжнародного інвестиційного підприємства Dao Foods. Програма пропонує не лише можливості наставництва та майстер-класи з урахуванням швидко зростаючого китайського ринку, а й фінансову підтримку.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *