На думку експертів з аквакультури у Флориді (США), в майбутньому вирощені в рибних господарствах морські овочі можуть стати джерелом смачної їжі.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Gephardtdaily.
Меган Девіс, професор аквакультури при Океанографічному інституті Harbour Branch у Форт-Пірсі, навесні провела 10-тижневе дослідження, щоб визначити найкращі умови вирощування морських овочів. Рослинами в дослідженні були солонець (sea asparagus), який за зовнішнім виглядом схожий на звичайну спаржу; Сезувій (sea purslane), і saltwort, менш відома рослина.
Рослини містять багато мінералів, таких як цинк та йод, а також вітаміни.
«Очевидно, що багато людей їдять водорості, але я думаю, що ці морські овочі подобаються широкій громадськості. Вони мають хрустку структуру та солоний смак», — сказала Меган Девіс.
Крім Флориди, морські овочі ростуть і в інших прибережних регіонах світу. Для експерименту Harbour Branch їх вирощували в резервуарах, де також вирощують рибу, креветок, їжаків та устриць. Овочі вирощували у трьох різних типах гідропонних середовищ: піску, глинистій гальці та лише воді з поживними речовинами.
Девіс та інші дослідники використовували відходи морського життя для забезпечення рослин поживними речовинами або добривами.
Джерело: propozitsiya.com