Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the gd-rating-system domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/koppst/htdocs/koppst.kr.ua/wp-includes/functions.php on line 6121
На Черкащині будують два переробних заводи, в планах – третій | ► КОППСТ

На Черкащині будують два переробних заводи, в планах – третій

Інвестиційна група Time інвестувала понад 100 млн грн у будівництво заводу з переробки проса на пшоно, а також 180 млн грн – у завод з переробки кукурудзи на крупу та борошно, повідомив засновник інвестгрупи, ексголова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За його словами, Time проводить тендер для реалізації проєкту з переробки картоплі. Усі проєкти буде введено в дію протягом 2023-2024 рр.

«Ми давно визначилися зі своєю стратегією і цілеспрямовано інвестуємо в переробку. Україні доцільно нарощувати розвиток власної переробної промисловості в аграрній галузі – це додана вартість, нові робочі місця та нові ринки збуту», – сказав Ткаченко.

За його словами, кілька років тому правління інвестиційної групи ухвалило рішення про будівництво заводу з переробки кукурудзи на базі ТОВ «Золотоніський бекон». Планова потужність заводу – 100 тис. тонн кукурудзяних крупи та борошна. Загальний обсяг інвестиції становив 180 млн грн.

Для забезпечення його роботи та зберігання зерна побудовано зерносховище потужністю близько 16 тис. тонн, інвестиції в яке склали 26,88 млн грн.

Продукція цього підприємства призначена для власних потреб інвестгрупи, для реалізації на внутрішньому ринку та для експорту. Завод увійде до трійки найбільших в Україні. Його запуск заплановано на 2024 рік.

«Золотоніський бекон» також виступив засновником нового сучасного, екологічного та найпотужнішого в Україні підприємства з переробки проса на пшоно ТОВ «Грунвег». Загальна сума інвестицій у його будівництво становила 100 млн грн. У проєкті використано 80% обладнання, виготовленого вітчизняними виробниками, зокрема ТОВ «Сокіл» (Харків), OLIS (Одеса), ТОВ «Хорольський механічний завод» (Полтава). Решту поставив провідний світовий виробник обладнання для переробки Buhler.

Ткаченко також повідомив, що на одному з підприємств інвестгрупи Time – ТОВ «Воля», – представники USAID завершують аудит. Овочевий підрозділ інвестгрупи став одним із переможців у грантовій програмі з розвитку доопрацювання та переробки картоплі. «Воля» має намір встановити лінію з чищення, бланшування та вакуумування картоплі.

«Проєкт цікавий. Фінансуватиметься за принципом 50:50. Наразі проводимо тендер із пошуку постачальників обладнання та самої технології виробництва такого продукту», – зазначив засновник інвестгрупи Time.

У 2023 році, за словами Ткаченка, інвестгрупа зосередилася на розвитку напряму із овочівництва. Він і раніше функціонував на базі «Волі», але тепер до виробництва картоплі, яку щорічно закладають на зберігання понад 12 тис. тонн, буряків – 1,5 тис. тонн, моркви – 1 тис. тонн, додано вирощування цибулі, капусти та кавунів. У планах – вирощування часнику.

Як повідомив засновник інвестгрупи, такими проєктами Time не обмежиться і має намір зайти в сегмент переробки овочів, м’яса і зернових.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *