На Київщині зібрали понад 5 млн тонн врожаю

Аграрії Київської області цього року засіяли 1 137,6 тис. га сільськогосподарських угідь. Станом на 15 листопада 2023 року зібрали понад п’ять мільйонів тонн врожаю на площі 949,14 тис. га. Майже завершили збір зернових та зернобобових культур, розповіла під час брифінгу начальниця Управління агропромислового розвитку Київської ОВА Ліна Щуревич.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на suspilne.media.

«Уже майже завершено збір зернових та зернобобових. На площі 537,92 тис. га зібрано озиму пшеницю, озиме жито, озимий ячмінь, яру пшеницю, ярий ячмінь, овес, горох, просо, гречку, кукурудзу на зерно та інші зернобобові. Завершується збір олійних та нішевих культур на 396,29 тис. га, що складає 95,4% від загальної площі. Це озимий ріпак, ярий ріпак, соняшник, соя, льон олійний, гірчиця й інші», – зазначила Ліна Щуревич.

За словами посадовиці, підходить до завершення збір цукрових буряків, яких зібрано 679 тис. тонн на площі 14,93 тис. га, з урожайністю 454,8 ц/га. Для переробки цукрових буряків в області залучили 6 цукрових заводів.

Також в області завершується збір овочевих та ягідних культур.

«Зокрема, картоплі, капусти, огірків, помідорів, цибулі, моркви, буряка столового та інших овочів зібрано на 120 тис. га, що складає 98,8% від загальної площі. Майже повністю зібрано ягідні культури на площі 1,79 тис. га, серед них: лохина, малина, ожина, суниця й полуниця та інші ягоди», – розповідає начальниця Управління агропромислового розвитку Київської ОВА.

Також аграрії Київщини завершують посів озимих сільськогосподарських культур під урожай-2024. Найбільше посіяли озимої пшениці.

«Озимої пшениці посіяно 134,5 тис. га (95,4% до прогнозу), озимого ячменю – 10,1 тис. га (117% до прогнозу), жита – 6 тис. га (92,3% до прогнозу) та ріпаку – 50,5 тис. га (84,2% до прогнозу)», – поінформувала Ліна Щуревич.

Також вона зазначила, що під посів кормових культур залучили 57,5 тис. га, що становить 105,9% до минулого року.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *